Wij controleren gratis of je aan de voorwaarden voor het terugvragen van de btw in aanmerking komt. Is dat het geval? Dan gaan we direct voor je aan de slag! 

Stap 1: Wij melden je aan bij de Belastingdienst

Om in aanmerking te komen voor de btw terug op zonnepanelen dien je aangemeld te worden als btw ondernemer bij de Belastingdienst. Dit regelen wij! Deze aanmelding staat los van andere belastingen zoals de loon- of inkomstenbelasting.

Stap 2: Het btw-nummer wordt toegekend door de Belastingdienst

De Belastingdienst reikt een formulier ‘’vaststelling belastingplicht’’ uit. Dit houdt in dat je aangemerkt bent als btw ondernemer.

Stap 3: Je geeft je rekeningnummer door bij de Belastingdienst

Ondanks dat je rekeningnummer bij de Belastingdienst bekend is voor de inkomstenbelasting dient deze nogmaals apart doorgegeven te worden voor de omzetbelasting. 

Je kunt met jouw DigiD inloggegevens inloggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk en daar het rekeningnummer doorgeven waarop de teruggevorderde btw gestort mag worden. 

Stap 4: Wij dienen jouw btw-aangifte(n) in

De btw die je betaald hebt vragen wij bij de Belastingdienst voor je terug via een btw-aangifte. Indien de factuur van de zonnepanelen in hetzelfde kwartaal als onze factuur valt zullen wij ook de btw op onze kosten voor je terugvragen. Wij geven bij de Belastingdienst aan dat wij de contactpersoon zijn voor eventuele vragen en/of overige informatie, zodat zij direct contact met ons opnemen. 

Stap 5: Wij melden je weer af bij de Belastingdienst

Na het indienen van de eerste btw-aangifte melden wij je aan voor de kleineondernemersregeling (KOR). Met deze regeling word je vrijgesteld van de btw en hoeven er geen aangiften meer gedaan te worden.

Je bent verplicht btw-aangiften in te dienen totdat de vrijstelling is afgegeven door de Belastingdienst. Dit verzorgen en monitoren wij voor jou!

Geïnteresseerd in onze dienstverlening?

Vul het Aanmeldformulier in en wij gaan meteen aan de slag!

Heb je vooraf nog vragen? Kijk dan gerust of jouw vraag bij de veelgestelde vragen staat. Zo niet, stel dan hier jouw vraag.

Voor deze dienstverlening zijn de algemene voorwaarden van Finance Plus B.V. van toepassing. Deze algemene voorwaarden zijn hier te lezen.