Wij controleren gratis of je aan de voorwaarden voor het terugvragen van de btw in aanmerking komt. Is dat het geval? Dan gaan we direct voor je aan de slag! 

Stap 1: Wij melden je aan bij de Belastingdienst

Om in aanmerking te komen voor de btw terug op zonnepanelen dien je aangemeld te worden als btw ondernemer bij de Belastingdienst. Dit regelen wij! Deze aanmelding staat los van andere belastingen zoals de loon- of inkomstenbelasting.

Stap 2: Het btw-nummer wordt toegekend door de Belastingdienst

De Belastingdienst reikt een formulier ‘’vaststelling belastingplicht’’ uit. Dit houdt in dat je aangemerkt bent als btw ondernemer.

Stap 3: Je ontvangt een gebruikersnaam en wachtwoord

Nadat je bent aangemerkt als btw ondernemer ontvang je van de Belastingdienst een gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze inloggegevens dient je jouw bankrekeningnummer door te geven aan de Belastingdienst.

Het doorgeven van je bankrekeningnummer gaat als volgt:

Log in op de website van de Belastingdienst met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Vul het digitale formulier ‘Wijziging rekeningnummer ondernemers’ in. Dit formulier staat onder ‘Overige formulieren’. Je dient een subnummer in te vullen. Het subnummer is 01, tenzij je al ondernemer bent geweest.

Stap 4: Wij dienen jouw btw aangifte(n) in

De btw die je betaald hebt vragen wij bij de Belastingdienst voor je terug via een btw aangifte. Ook de btw op onze kosten vragen wij voor je terug. Wij geven bij de Belastingdienst aan dat wij de contactpersoon zijn voor eventuele vragen en/of overige informatie, zodat zij direct contact met ons opnemen. 

Stap 5: Wij melden u weer af bij de Belastingdienst

Na het indienen van de eerste btw aangifte vragen wij ontheffing van de administratieve verplichtingen voor je aan. Door deze ontheffing hoef je geen btw aangifte(n) meer te doen, of een administratie bij te houden. 

Je bent verplicht btw aangiften in te dienen totdat de ontheffing is afgegeven door de Belastingdienst. Uiteraard blijven wij deze aangiften verzorgen totdat de ontheffing afgegeven is. 

Geïnteresseerd in onze dienstverlening?

Vul het Aanmeldformulier in en wij gaan meteen aan de slag!

Heb je vooraf nog vragen? Kijk dan gerust of jouw vraag bij de veelgestelde vragen staat. Zo niet, stel dan hier jouw vraag.

Voor deze dienstverlening zijn de algemene voorwaarden van Finance Plus v.o.f. van toepassing. Deze algemene voorwaarden zijn hier te lezen.